【@Mirror】柳應廷夥拍開Live 林二汶笑言:我可以一字馬!

(大會提供)

歌手林二汶以及Mirror成員阿Jer (柳應廷)日前在ChillGOOD TV ,由黃丹儀和KB主持節目作現場直播,兩人分別獨唱及合唱多首好歌,林二汶更挑戰選唱Serrini《網絡安全隱患》,唱出另一種味道,被網民大激讚,狂於留言區打下MM7,人靚聲靚、歌迷又大讚阿JER係金Jer 無論樣及聲線都迷死人,節目引來近萬fans捧場。唱歌之間,兩人不時回應歌迷留言問題,二汶第一個就問:「咩係MM7,點解咁多人打MM7?」阿Jer 就幫忙解畫: 「係速成碼,係個「正」字囉。佢地想打得快,依家就會用MM7代表個正字。」二汶話,「哦,原來係咁,多謝大家讚我地正呀!哈哈」

阿Jer 及二汶今年都分別開過演唱會,歌迷留言問他們放假最想做什麼,Jer表示 :「多數會睇電影,不用工作就拍拖。聽朋友講,去大自然可以散走壓力帶走唔開心,所以也準備遲下試下」,而二汶就話放假最想乜都唔做,追劇睇電視,不過非常認同大自然力量,所以提議大家夏天最好去沙灘踏沙。歌迷又留言,叫兩人 合作唱歌之外,最好下次試下一齊做個史詩式跳舞live ,二汶未被嚇倒,笑住話,「我從來都係一個dancer,我可以一字馬架!可以做呀!阿 Jer就話其實最大心願係同二汶有首合唱歌,跳舞都可以:「不過我排舞好麻煩,我記得比人地慢,所以經常排排下會狂叫尖叫,記唔到停晒喺度㗎!我班隊員都已經習慣咗我,一排舞就會大叫,佢地唔理我,由我叫……」 對於Jer 話願望係有首合唱歌,林二汶就幽默回應:「我願意」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟