張頴康報喜家中將添新成員 宣布老婆麥雅緻懷第三胎

張頴康與麥雅緻結婚多年,出名是圈中的恩愛夫妻,二人已育有一子一女,而他們一家最近傳出喜訊,將迎來新的家庭成員。張頴康在fb上公布太太麥雅緻有喜,將會生第三個小朋友。

張頴康表示:「終於都講得喇,我老婆成日都話,睇住小豆小花生BB嗰陣嘅相,就好掛住佢哋BB嘅時候!雖然照顧佢哋係好辛苦,但係每日見住佢哋又覺得好滿足!其實,我都有同一種感覺!既然時間唔可以返轉頭,咁就從新再經歷多一次啦!老婆,嚟緊嘅日子辛苦你喇!其他粗重嘢等我嚟做啦!我愛你,P.S. 小豆再做家姐,好似好有經驗,所以比較冷靜!而小花生對於自己第一次做哥哥,就表示…我無眼睇。」

張頴康其後又感謝大家的祝福並指正為大女慶祝生日。他表示:「好多謝大家嘅祝福啊! 我哋全部睇到收到晒! 不過今日係小豆7 歲生日,無論幾忙幾攰,都為佢慶祝! 簡單約咗幾個同學仔一齊玩⋯ 剪綵下水禮,大家都好開心! 。」

張頴康在fb報喜。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟