向海嵐孖王賢誌做代言 大爆凍齡秘訣:心態決定狀態

「疫市」有工開!向海嵐(Anne)跟王賢誌(Vinci)昨日趁「5.20」大好日子就出席剪綵儀式,更即場公布二人成為「安迅康NMN」的最新代言人。

Anne 跟Vinci 不時被讚凍齡有術,二人一同出席「美嘉薈開幕典禮」,並異口同聲表示心態決定狀態,保持心境樂觀開朗是秘訣之一。Anne坦言自己在保養方面下了不少功夫,更分享keep fit心得。「其實去年全年疫情影響下,自己都比之前注重健康,即使每天點懶都堅持在家做30分鐘簡單運動,晚上六點後則戒食澱粉質,亦有食NMN保健產品,畢竟有些supplement是平日飲食中吸收唔到,咁啱呢個時候因為傾代言人,自己就試食產品一段時間,就係咁一拍即合,疫情加逆市,有工作當然好感恩。」

不單有代言工作,份屬1998年度四料香港小姐冠軍的Anne,稍後更會為今屆港姐競選擔綱導師一角。「其實詳細要做些甚麼還未知道,但自己港姐出身,眼見佢哋今年咁重視香港小姐競選,當然好開心,佢哋有呢個構思好好,自己希望以過來人身份俾貼士師妹,我應該唔算係好嚴苛嘅導師。」

對於舊作經典劇集《無頭東宮》最近又被網民追捧,成為最想重播劇,Anne大表驚喜,更估不到網民會喜歡。「都成20年作品,自己睇番當時演技真係好差,有好多改進空間,不過作為集體回憶都OK 。」

至於另一代言人王賢誌,好直接說:「我過咗五十歲就唔係秘密,keep住運動好重要,自己都好好彩,遺傳下手手腳腳都瘦,所以望上去就fit啲。」但好多人結婚後都會「幸福肥」,Vinci跟另一半Kevin 卻越愛越fit。「我哋結婚就快五年,但大家一齊生活就已經好耐,拍拖時候都試過有幸福肥問題,加上我飲食方面唔算好小心,好喜歡食煎炸及肥膩嘢,反而佢就好節制,雞皮一定唔食,做運動恆心又堅定過我,我有時太熱就推遲明天才做,他在身邊就不時鞭策我,見我食雞皮又『喝』一下阻止我,互相影響下,大家都有好多好嘅影響。」

講到幕前演出,Vinci透露將在熱播劇《逆天奇案》最後的七集亮相,並揚言所飾演的律師角色跟本身的形象截然不同;雖然有時會有戲癮,但公務繁忙的Vinci自言總不能像以往般捱更抵夜,現在拍劇只會遇到好的劇本和時間才接拍。

向海嵐孖王賢誌做代言。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟