蔡嘉欣買狗扮領養 網民圍攻惹罵戰

(IG)

現年27歲的無綫小花蔡嘉欣(Kayan)在較早前曾於個人IG章貼出40萬現金,其後又經常分享名牌手袋及豪華靚車,型像早已崩壞,更惹來「拜金」之名。而日前,蔡嘉欣又再捲入負面新聞,她去年11月養了一隻名叫「Monchi」的Teacup Poodle(茶杯貴婦),並強調是從朋友手中所得,「養佢都係緣分,因為有個朋友隻狗狗生咗BB,我就話好,我想養狗好耐。」

惟有網友指控她「買狗扮朋友送」,「買狗就買狗啦,扮晒嘢咩朋友隻狗生咗BB問你要唔要。」、「心機女驚俾人拆穿講大話」;更有人向其他傳媒爆料指,「隻啡色係佢,灰黑色係佢家姐,都係喺網店買,網友踢爆咗,佢講大話話隻狗係朋友畀,其實係買。」雖然慘遭網友圍攻,然而Kayan只選擇性回覆讚Monchi的網民。有指Kayan口中的「朋友」實際上是一個專門售賣poodle的網上商店。而店主「奶爸」曾於去年11月上載與Kayan和mochi的合照,發文稱:「Thanks for coming. @ kayan.c」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟