七仙羽接拍米線店宣傳片:我把口甜過個湯底

(大會提供)

香港「譚仔雲南米線」於母親節推出特定的10天限定驚喜,推出蟲草花雞卷米線,更找來人氣一時無兩的七仙羽出招拍攝宣傳片,以流利譚仔話極力推介。化身「譚仔姐姐」的七師傅在宣傳片中與譚仔分店經理菊姐進行見工面試,以流利譚仔對答大放笑彈,七仙羽說:「我食嘢好講究,最愛係七小辣,先食四小辣,再加三小辣,加埋就七小辣。」

曾在外國留學,取得碩士的七師傅,除了現職身心靈教學與電視節目主持工作外,同時又是暢銷小說作家、專欄作家,有中醫師資格和自然療法醫師資格等等,說到張張刀張張利,她表示學海無涯,最愛不同的嘗試:「女人係善變,最愛嘗試,我喺外國生活咗一段長時間,性格比較直接,我唔覺得自己有搞笑天份,只係講嘢比較真比較直,越認真越專業做事,都會變成一個笑話或笑片。」她直言帶給大家歡樂是開心事,明白香港人壓力大:「令到香港人輕輕鬆鬆,不論鬧我又好,笑我都好,絕對冇問題,我以講得一口流利譚仔話而自豪。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟