鄭欣宜拍片教化K-pop妝 網民:Lisa@BLACKPINK?

(截圖)

現年33歲的歌手鄭欣宜(Joyce)近期推出了好幾首派台作品,但除了造歌,她更有用心經營自家的YouTube頻道,而日前,她在YouTube上載新片教大家化K-pop妝,加上她是韓國女團「BLACKPINK」成員Lisa的超級粉絲,難免有些相似影子!

由影片中,Joyce教健康之道,不外乎多飲食、做運動和多飲水,「因為我覺得無論做咩工作性質都好,甚至讀緊書,我覺得好重要嘅都係保持一個健康嘅生活,咁你就會內外都會靚!」Joyce解釋因為剪了一頭中長度的頭髮,但因為自己不習慣這個長度,於是就紮起兩個髻,她強調︰「我並唔係扮可愛啊,千祈唔好get錯,我知道可愛係唔啱我扮㗎!OK?!況且姐姐今年34歲啦,我太老扮cute啦!總之咩cute都唔係」。網民大讚Joyce的性格率性搞笑,而且也keep得好好,紛紛留言︰「你一啲都唔似34歲,你皮膚真係好好」、「鐘意你真性情」、「Joyce 春麗頭又幾好睇」、「好可愛喔!」、「皮膚好靚,羨慕」等等。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟