蔡嘉欣家有兩隻可愛貴婦狗 坦言:日日望住佢哋真係好幸福

蔡嘉欣IG圖

現年27歲的蔡嘉欣,原本是KOL並有自己時裝店做老闆娘,不時拍片分享穿著心得,IG有不少followers,2019年更參選港姐正式加入娛樂圈,在大台有不少主持工作。

蔡嘉欣愛心爆棚,家中養了不少動物,當中包括兩隻貴婦狗,分別叫波子及Mochi。蔡嘉欣表示,兩隻狗狗兩小無猜,自己從網上教學片偷師令兩隻狗狗可以做好朋友。蔡嘉欣表示:
「呢2隻兩小無猜BB,日日望住佢哋真係好幸福呀!黑色BB叫波子,以後會褪色變成灰色BB㗎。Mochi同波子追逐左幾日終於可以做朋友啦,跟住網上既教學影片,令佢哋互相喜歡對方不爭寵係WORK㗎。最緊要係一隻有嘢食,另一隻BB都要有獎勵,就能輕易愛上對方。另外! 呢兩隻BB日日黐埋一齊,完全唔得閒去撩灰灰(我屋企另外一隻灰色的貓),2隻bb直情係無視左隻貓嘅存在!所以灰灰最近日日心情都好好。」

蔡嘉欣IG圖

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟