車婉婉囝囝屋企撞傷左邊眼角 喊到失晒聲好彩眼球冇事

車婉婉的兒子BBQ現時已經四歲大,非常之活潑好動,車婉婉不時將BBQ的成長點滴。而BBQ日前不慎在家中發生了意外,撞傷了左邊臉及眼角位置,傷口又紅又腫而且流血,車婉婉更要帶BBQ去看醫生接受檢查。

車婉婉在IG分享了BBQ受傷後及去醫院接受檢查的照片,她表示︰「今次BBQ先生自己論盡,刷完牙仔出來找MaMa嘅時候無睇路,kick親,成個人飛咗去,隻左眼降落在硬物上。Q MaMa聽到佢落地嗰下聲音好大,心諗今次大鑊啦……抱起佢嘅時候見到隻眼有少少血,好驚呀!當然,要保持冷靜,即刻敷冰先!唔使講,BBQ喊到失晒聲,非常淒涼,好可憐,真係好心痛…… 佢喊完無事讀故事書瞓覺,但係我個心成晚囉囉攣,今日都係決定帶佢去check吓先,因為太近眼睛,真係驚佢有事又唔知、唔識點講出嚟。好彩,醫生詳細檢查完之後話眼球無事,視力亦好好,傷口仔用些消炎Eye Drop可以幫到手。超級感恩,不幸中之大幸,希望BBQ先生真係經一事長一智,學習到小心一點。」

車婉婉IG圖
車婉婉IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟