【真‧三國無双】劉嘉玲娜扎戲服成本達七位數貴絕全片

劉嘉玲於本月29日上映的新片《真‧三國無双》飾演「鑄劍堡」堡主,導演指這個新角色是無雙英雄內心深處的反射及個人慾望。為了配合角色做到「真實的幻象」,戲服就變得相當重要。據說她的戲服是特別訂製,服飾的質料十分特別,成本昂貴,花了一個月時間全人手製造;而娜扎其中一襲披着長紗的大紅新娘服,乃用多層真絲所製,同樣以人手釘珠及繡花,這兩位女演員的戲服均成本高昂,達七位數字,貴絕全場。

劉嘉玲的戲服相當霸氣。
娜扎飾演貂蟬。

而導演更邀請黎耀祥為王凱飾演的「曹操」配粵語對白。身在內地的祥仔表示,今次配音是他首次和周顯揚合作,「我一直好欣賞周導演,今次合作開心嘅,至於難唔難聲演呢?因為片內嘅曹操比較年青,唔係傳統框框嘅曹操,同埋周導演係用另一角度去睇,所以都帶咗啲新意同創作喺入面。嗰日周導演嘅說明同要求好清楚,所以配得好快,希望導演滿意,希望部戲成功啦。」

 

周顯揚邀金像班底打造《真‧三國》

周顯揚執導兼監製、將於本月29日在港上畫之三億港元巨獻《真‧三國無双》,片中飾演三國英雄的演員粒粒紅星,最難得的是參演的香港演員包括古天樂、劉嘉玲、林雪、姜皓文、秦沛、張兆輝、羅家英等都親自粵語配音,

【黎耀祥聲演曹操配音快】

在電影中飾演鑄劍堡堡主的

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟