【考有Feel】肥仔@ERROR爆姜濤「竹筍波」

 

ViuTV節目《考有Feel》今晚及明晚播出的兩集,MIRROR隊派出姜濤、Stanley及Frankie,對戰ERROR隊的肥仔、Dee及陳俞希(Hailey),大玩遊戲挑戰「五感」。

MIRROR、ERROR成員及陳俞希玩遊戲挑戰「五感」。

在遊戲「瘋狂追聲族」中,兩隊隊員要蒙著眼,只靠聽覺捕捉會發聲的大象玩具。遊戲剛開始時,MIRROR隊派出來應戰的姜濤和Stanley似乎各有各的策略,Stanley趴在地上以蛙式動作四處尋找大象,而姜濤則竭力攬實敵隊的肥仔阻止他搶到大象。面對姜濤的攻勢,肥仔一邊掙扎一邊大叫:「你唔好捉住我,你放開我啦!場面十分搞笑。

姜濤竭力攬實肥仔阻止他搶到大象。

之後肥仔一度擺脫了姜濤,可惜很快又被姜濤攬住,此時在旁邊的Stanley被肥仔以「奪命鉸剪腳」夾住腰部,無辜捲入混戰,而ERROR隊的Dee亦趁機脫去Stanley其中一隻波鞋,現場一片混亂。

肥仔以「奪命鉸剪腳」夾住Stanley腰部。

事後肥仔被主持小儀問到,被姜濤強勢攬實的感覺如何,肥仔笑指:「我feel到佢個『竹筍波』!」,姜濤聞後立刻反駁:「我『竹筍波』?佢係一粒波啊!」惹得眾人爆笑。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟