【諸朋好友】46歲張玉珊大爆蘇永康做媒人尷尬:自細好獨立!

(截圖)

現年46歲的張玉珊息影多年,25歲時更創辦「修身堂」同時成為最年輕的上市公司主席,工作路途暢通!然而,在事業得意愛情路卻未找到棲身處。日前,張玉珊以及蘇永康應邀出席節目《諸朋好友》作嘉賓,張玉珊席間大爆蘇永康曾做媒人,情況相當尷尬!「屋企係傳統潮州人家庭,媽咪對我非常嚴格,係一件事都唔可以做錯。媽咪一直覺得我會嫁出去,潛意識我會好驚,心諗嫁人要倚靠對方真係唔可以偷雞,所以自細訓練到好獨立。」

而蘇永康回應:「三星期前一個飯局我同太太都有出席,有一班長輩在場,請咗一位香港嘅翹楚,就擺喺佢隔離食飯,佢就飲咗少少酒,講嘢就多咗啲,佢直情話唔好搞到啲氣氛咁尷尬;但嗰位先生就好有修養咁喺度食嘢,食到咁上下就起身走先。我覺得呢位先生都好好,我行埋同佢講送佢出去,唔好意思今晚搞到你有少少(尷尬),佢就話唔使唔使就自己走先。一走佢就話唔好咁啦,我哋自己會聯絡嘛。」身邊嘅張玉珊面都紅晒叫佢唔好再講太多。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟