【總是有愛在隔離】張智霖張繼聰BL笑翻全場 網民:肉感好重!

(劇照)

由香港十間電影公司合資開拍電影《總是有愛在隔離》,希望藉著電影為市民打氣,為了慈善,不少藝人更不收取片酬接拍,其中兩位男主角張智霖及張繼聰,在戲中更不惜犧牲色相,露肉獻身,又浸足半日熱水浴,十足打邊爐一樣。有幸埋身感受張繼聰胸肌的張智霖直言:「幫人按摩都唔容易,特別阿聰啲肌肉咁厚⋯⋯真係每個行業都有艱難嘅地方。」而阿聰就話:「好在同Chilam熟,所以犧牲色相都唔尷尬,如果同其他冇咁熟嘅人,可能要就住就住。」提到犧牲色相,二人也要浸在熱水浸足半日,阿聰表示:「以為有桑拿戲好爽,點知浸完冇得按摩,同埋我覺得我哋好似變咗打邊爐入面啲雜菜咁,出晒煙!」Chilam:「我哋浸到暈暈地,其實一班負責拍攝的劇組人員同我地一齊浸,佢哋仲辛苦。」

而另一挑戰,就係二人要合唱大熱兒歌《Baby Shark》去氹細路。阿聰笑言:「作為歌手唱開啲複雜嘅歌,要唱呢啲簡單嘅旋律係有難度;不過Chilam辛苦啲,冇乜點聽過呢隻歌,我就聽咗過億次!但呢場戲其實係搵我哋襯托個小朋友。」除了搞笑場面,戲內二人都有飛車、打鬥。「平時好少一套戲會試到咁多嘢!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟