倪晨曦自爆用泵奶器 泵出「士多啤梨奶」

倪晨曦(Elva)去年11月誕下了囝囝Virgil,榮升做媽媽。她日前拍片自爆泵奶器時,竟然泵出「士多啤梨奶」,即時哭出來,又擔心人奶白白浪費。

倪晨曦自爆泵出「士多啤梨奶」。

Elva於片中表示希望給全天然及最好給小孩,所以認為母乳很重要,故經過多次資料搜集之後便買了泵奶器。但因泵奶器的能力度太大,令她有天泵出「士多啤梨奶」,她說:「原來胸部乳頭位置流血,一種係乳線流血,另一種就係皮膚破損。」她續指自己屬第工類別:「話說有一日我泵奶,我冇咩感覺,少少痛啫。我心諗好正常,因為我成日泵奶都會痛,我冇乜太留意呢樣嘢。當我泵完攞出嚟,我大嗌有血呀!全部奶都變咗粉紅色。我嗰刻好想喊,我諗所有餵母乳嘅媽媽都知道,每滴奶都好似血咁珍矜貴。」

倪晨曦的經歷相信不少母親都會有共鳴。

她指當時已沒有顧及自己胸部的傷勢:「嗰胸傷泵唔泵到奶?嗰吓我唔係諗快啲好番,我係諗如果BB冇奶食會點,好頭痛。同埋晒咗啲奶有一種好無助嘅感覺。」

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟