【無綫惡搞姜濤】林盛斌發文致歉 馮盈盈自爆追星族

無綫日前在新節目記者會上找來鄧智堅「惡搞」姜濤,當日林盛斌(Bob)在台上更附和馮盈盈大叫一句「𡁻佢」,引起軒然大波,遭到大批姜濤的粉絲批評二人為此在社交媒體上留言為事件致歉。

Bob表示︰「收到各位嘅意見,亦明白大家嘅感受。如果我嘅行為同言論令到任何人唔開心,我衷心同各位講聲唔好意思,對唔住。亦向姜濤同其他支持佢嘅朋友及粉絲表示,我為我一時衝口而出嘅不當說話令人有唔好嘅感受,感到十分抱歉,我亦會好好檢討我日後嘅言行。」

林盛斌 IG 圖片

而馮盈盈於上載與姜濤的合照,留言自爆自己的真正身份是「追星族」,仲話「一邊努力撲緊Mirror演唱會飛,一邊努力捍衛姜B喺我心目中嘅形象」。她續「補鑊」說:「嗰啲什麼姜蓉!?就算再扮得幾盞鬼,就算再向我姜B致敬,就算香港人再多幽默感,都接受唔到囉。今晚我實打多兩碗姜蓉撈飯食,咁先吞得落呢啖氣。」她又謂助手及佢朋友都想睇Mirror,問有沒有人有多3張演唱會門票給她。

馮盈盈上載與姜濤的合照「補鑊」。(馮盈盈 IG 圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟