鍾培生再㷫火頭!明串「喱騷」等執 阿澤爆粗回應

(FB)

由林作以及鍾培生一手搞成的「林鍾一戰」已鐵定於9月18日九龍灣Star Hall舉行,門票索價最貴3萬元。「林鍾一戰」未開打已火藥味濃厚。藝人杜汶澤在個人社交媒體分享相關新聞,並寫道:「有多餘錢,你會去睇有誠意嘅《一秒拳王》,定還是小丑打交?三萬蚊?過夜呀?你估你係雞呀?」

鍾培生隨即不忿地寫千字文反擊,暗諷杜汶澤所設立的OTT平台「喱騷」做唔住:「因為佢個show成功,有好多friend叫佢:『我哋一齊搞個平台啦,TVB無㗎啦!』咁佢Ego大就去試,戇XX輸X死佢呀。」

杜汶澤昨晚(24日)再發文,實行直接與鍾培生開火,粗口連篇揶揄鍾培生靠有錢老竇上位,「你有幾X叻呀?至叻係咪游水呀?由你老豆個春X游去你老母個X度,咁仲唔係世界冠軍?你點先證明到叻過我呀?你要死X咗佢,跟住再投胎,一出世好似我咁X窮,然後白手興家,咁先證明到嘅!明唔明呀!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟