【晚吹】趙慧珊節目大爆朋友靈魂出竅經過:似《靈魂奇遇記》!

(截圖)

ViuTV節目《晚吹 – 總有一瓣喺左近》由潘紹聰(Edmond)、詹朗林(JJ)和岑樂怡(阿妹)主持,而最新一集就請到香港女子跳唱組合「Super Girls」隊長趙慧珊(Aka)上節目分享鬼故,當中她講到一個發生在她朋友身上的故事,牽涉死而復生、靈魂出竅的經歷,令人聽完大感震驚。

Aka的朋友是做攝影師,這名友人小時候在外國讀書時,不時吸毒,有一日,他跟朋友躺在Disco的舞池,然後他們一起坐起來,望到對方,又望到自己的肉體,然後說︰「我哋死咗啊?」出現靈魂相見的情況,相信是跟吸毒過量有關,Aka說︰「就喺呢個懷疑嘅時候,就一跳跳咗去個地方,個地方係一條好長嘅樓梯,佢話有好多木無表情嘅人同佢哋一齊不斷落嗰條樓梯。」朋友指他們「死後」靈魂的衣着,是跟死去時肉身所穿的一樣,例如身上帶着煙,也一樣可以拿來吸食,當時他們跟一齊「食支煙先」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟