吳業坤18日行「東海道53次」圓夢 IG:抖夠啦我番黎架啦!

(IG)

現年30歲的歌手兼藝人吳業坤,在較早前申請大假到日本進行「Working Holiday」(工作假期),期後受疫情影響,促使他決定在回港前再進行一次「東海道53次」體驗。徒步由京都到東京全長492公里。由2月28日開始,到今日(18/3),坤哥終於行到東京日本橋,其粉絲更在他的終點迎接他,非常感動。

在18日行程期間,坤哥每日都會在IG更新自己的行程和狀態,當中亦不乏沿途的風光明媚,大獲網民讚賞。坤哥在500公里的過程中經歷不少困難,又跌爛電話、又爆眼鏡,不過坤哥經歷18日仍然精神奕奕,身體狀態極佳,坤哥IG寫道:「有時候目標可能好遙遠,一步一步走,一米一米咁行,攰就停落黎(嚟)抖(唞)夠就繼續行咁就應該可以去到,我抖夠啦我番黎架啦(返嚟㗎啦)」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟