原子鏸仔仔滿月影全家福四圍放電 大讚老公餵奶換片樣樣掂

滿月快樂!上月原子鏸(Marsha)為摩洛哥籍老公Mehdi El Ajimi誕下混血萌B Matys El Ajimi,正式晉升人母。適逢仔仔滿月,近日Marsha一家三口帶同愛犬影全家福,期間Matys不時對著鏡頭放電,融化全場女心,就連Marsha也被仔仔冧爆:「雖然瞓得唔係幾好,但每一次望到佢,我就覺得一切都好值得,因為佢真係好得意。」

初為人母一個月,「新手媽媽」Marsha自言不覺辛苦,並透露現時哺餵母乳:「對我嚟講係一份好美麗嘅回憶,因為可以同BB更加親密,呢種感覺真係難以言喻,只有做人媽媽,先會有呢份體驗,不過BB依家成日肚餓,所以都有啲難湊。」為了讓Marsha適時休息,老公主動舉手輪更,令她好不感動:「佢幫咗我好多,大概每晚九點到凌晨兩點就會輪更,幫手餵奶、換片、抱住BB𠱁佢瞓覺,佢真係一個好好嘅爸爸。」

除了「神隊友」好老公,身在美國的鄭佩佩雖然未能回港探孫,但也會通過視像通話,隔空「抱孫」、為女兒打氣;問到媽咪有否傳授育兒秘笈,Marsha笑言:「媽咪冇乜教我,因為佢已經唔記得晒!不過佢話我哋細個成日趴喺度瞓,依家好多人都話呢個睡姿比較危險,所以我都係等BB起身,tummy time(俯臥時間)先畀佢趴一陣,訓練頸部嘅肌肉協調。」

疫症肆虐,Marsha仍未決定會否為兒子搞百日宴,她寄望疫情早日結束,屆時一家人到老公家鄉摩洛哥大事慶祝:「呢個係佢哋嘅習俗,新生BB第一次返摩洛哥,會舉行一個盛大嘅慶祝活動,類似香港嘅百日宴。」

原子鏸一家的合照。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟