【東張西望】江嘉敏馮盈盈勢如水火!訪問不忘揶揄超尷尬

(截圖)

日前,無綫的兩位花旦馮盈盈(FYY)以及江嘉敏(Kaman)同框,為節目出席造勢活動,席間二人更於Instagram上載世紀「破冰」大合照,惟網民認為她們坐得疏離,難掩尷尬;而且FYY在帖文中公開邀請Kaman飲珍珠奶茶,Kaman卻婉拒FYY好意,解釋自己生理期到不適合飲凍飲。今日(11/3)兩人現身電視城為共同主持的新節目《解構心機女》宣傳,並一齊接受《東張西望》訪問,意圖力證關係緩和,但緊張氣氛卻一觸即發。

關於鬧不和傳聞,兩人再次堅稱「真係冇嘢」。談及Kaman婉拒FYY的珍珠奶茶,FYY立即「認錯」,「係我唔夠體貼、唔夠細心,對唔住!冇諗過你生理期到,下次我會準備熱朱古力,咁就大家都啱飲啦!」言談間聽似揶揄Kaman要求高。至於節目焦點難免轉移到兩人友情上,Kaman稱:「有主持機會都要多謝大家。大家都覺得我哋有嘢、佢哋不和,所以搞咗個節目畀我哋嚟破冰。」FYY則再度「認錯」,承認自己帖文未有解釋清楚,「大家睇我張相拉落幾行就睇到,Sorry,(我)打錯咗,係走冰先啱。因為從來都冇冰,何來破呢?」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟