戴祖儀玩交友app配對失敗:各位高質男士,請盡快聯絡祖儀!

(截圖)

現年25歲的無綫藝人戴祖儀(Joey)不時於YouTube拍片與粉絲交流。日前(9日),她就上載一段Q&A影片逐一回答粉絲問的問題,除了大爆好友謝東閔的性格與外表不符之外,更自爆自己單身已久,近日開始用交友app識男仔!

有人問覺得謝東閔為人如何,戴祖儀一開始非常阿諛奉承:「謝東閔係個好好嘅前輩啦,又高大又靚仔、又好又冇架子嘅前輩喺邊度搵啊?」鏡頭一轉,她帶着頭盔開始爆對方大鑊:「我同你講!謝東閔係個好有趣嘅人嚟㗎!佢啲gag爛到一個點呢,第一次同佢開工佢就搞爛gag,全部都唔知笑唔笑好,但係為咗畀面佢,大家都會笑!」

而被問到戴祖儀的男朋友時,她馬上換面:「擺明冇follow我啦!我電話係冇秘密㗎,唔會見到有男仔message我,因為我零呀!」她形容自己已經去到一個絕望的地步:「話說我上兩個禮拜直情download(下載)咗交友app,我都完全一個都match(配對)唔到啊!」之後下一秒影片就張貼出一張戴祖儀放在交友app的美照,並配上「各位高質男士,請盡快聯絡祖儀」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟