【師父有請】網傳李佳芯感情生變!本尊節目大解構

(大會提供)

現年38歲的藝人李佳芯(Ali)與一眾同台同事包括高海寧與張曦雯等,日前應邀到《Master’s Talk師父有請》擔任嘉賓,接受主持人林盛斌和麥玲玲的訪問。他們除了大談玄學上的「主角命」,Ali又透露了她現時的感情狀況。麥玲玲指出Ali於今年牛年會跟另一半的關係有改變,Ali即問:「身分上變化?即係一係結婚一係分開?(會唔會註咗冊?) 暫時兩樣都唔係,未有結又未係分,我反而期待事業上嘅突破,我有興趣搞生意……」Ali未講完,麥玲玲已經直指她沒有生意命,叫她死心,因她本身野心不大,是很穩定的人,不主動不進取,連做藝人都是相當另類。李佳芯笑言:「你咁講我真係唔應該入行?或者我係咪時候退休?」

李佳芯,原名李嘉馨,原籍廣東南海,香港女演員、主持及模特兒,曾為香港有線電視藝員,現為無綫電視經理人合約藝員;2018年在《萬千星輝頒獎典禮》憑著《BB來了》中飾演港女變港媽的唐恬兒,奪得「最佳女主角」獎。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟