【靚媽圍爐】38歲孫慧雪大爆懷孕「秘技」:行房後要保持雙腳向上

(截圖)

現年38歲的藝人孫慧雪(雪雪)早於2017年為先生羅天彥誕下兒子 Riley,而在日前,雪雪BB在網台節目《靚媽圍爐》大爆懷孕驚險事情,分享當時的心情點滴:「看醫生嘅時候就已經同我講冇得生,跟住我就喺醫院度爆喊,成個人好似跌咗入去個黑洞入面。」最後雪雪試過打停經針、排卵針,不斷去找醫生診症,「打停經針打到去一個假嘅更年期,係好真實,係真係會有『潮熱』。」

經過多輪的治理,雪雪的子宮肌瘤真的縮少了1cm,亦即時有機會懷孕,但因為停經的關係,雪雪又要再透過打針去將女性賀爾蒙注入體內去回復月經和排卵,最後終於成功懷孕。但其實節目上的三名媽媽孫慧雪、關心妍和張美妮亦曾為懷孕而煩惱,亦試過不少「偏方」;例如張美妮試過計算排卵期去提升懷孕機會、亦嘗試過用加料熱水泡腳,結果卻令自己連續多晚失眠;關心妍更因為虛不受補,導致心律不正又要重新調理;不過最誇張的仍是雪雪嫲嫲教的祖傳「秘技」:「佢哋(行房完)話要唔好落床,然後雙腳要向上,維持十幾分鐘。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟