ERROR落區拍MV四萬咁口 193被爆怕貓咪

 

男團ERROR拍攝新歌MV。

男團ERROR推出本年度首支新歌《I Promise》 ,四子齊齊為歌曲拍攝MV,期間四子更「落區」到鬧巿取景拍攝,吸引不少巿民圍觀,而今次新歌亦是保錡宣布停工前拍攝的最後一個MV。

歌曲以寵物為題,意旨除了人與人之間的承諾之外,人與寵物的承諾亦很重要,帶出不要棄養寵物的訊息。 ERROR不乏流露輕鬆惹笑本色,跟多隻「人形貓」拍攝,四子更要不斷笑着重複點頭動作,難怪他們表示今次MV拍攝非常疲倦,名符其實笑到牙骹軟,而193就笑言:「個MV真係好似邪教,全日都係咁笑同點頭。」身旁肥仔則表示今次MV是「萬能Key」,跟任何一首歌曲都可以配對。除了點頭之外,問到今次拍攝過程可有難忘事?肥仔表示難忘「落區」到鬧市,好多人圍觀,幾大壓力又感尷尬。

今次MV以貓為題,問到四子之中有否「貓奴」?阿Dee即表示:「一定係193,當佢畀一大堆貓圍住時,佢會變成貓奴,郁都唔敢郁同埋瘋狂咁尖叫。」原來193非常驚貓,他坦言:「如果今個MV用真貓,我會唔拍,好彩係假貓。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟