關智斌新EP今日推出!《孤獨城》封套造型夠突出

(大會提供)

歌手關智斌(Kenny)的個人EP於今日(5日)推出,名字為《前面是新的歲月記得走下去》。是相隔5年再推出的個人專輯,,而Kenny表示今次更用一年時間籌備,當中每一首歌都有他的想法,將自己鮮為人知的一面通過音樂演繹出來。Kenny透露碟名來自專輯最後一首派台歌《隱形人》第一句歌詞「前面是新的歲月記得走下去」,希望鼓勵自己的同時也鼓勵所有人,他說:「呢份詞係周耀輝填,我對呢一句特別有感覺,呢段時間,大家對前景感到迷惘、好多不確定嘅因素,所以呢句歌詞係俾自己一個鼓勵,亦想勉勵大家嘅一句說話。」

Kenny於碟中釋出多個華麗、誇張、前衛的獨特造型,每個造型代表一首歌,在5個造型中,Kenny自言最喜歡《乾爹》的設計:「今次設計團隊全部都係二十歲出頭嘅年青人。大家睇到白色一幢幢大廈嘅『孤獨城』係佢哋用鞋盒、紙盒砌出嚟,真係好有才華。加上攝影師Leung Mo,佢用咗廣角鏡去呈現一個好獨特嘅角度、一個好詭異嘅寂寞世界。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟