何啟華助被遺棄狗狗搵新主人:好大功德!

組合ERROR成員何啟華(阿Dee)於ViuTV新節目為幫助被遺棄的狗狗物色新主人,他謂感覺好大功德,笑言多做好事自己都靚仔些。

何啟華(右)及陳海寧助狗狗找新家。

何啟華與陳海寧 (Isabella)主持新節目《家多咗個PET》,協助四個育有小孩的家庭領養狗狗,見証小孩學習照顧狗狗的過程。為了解各家庭對領養狗狗的決心有多大,節目組先安排家庭進行面試,與主持Dee、Isabella以及領養機構負責人見面。Isabella笑指自己是「領養界花姐」,而Dee則笑言:「佢哋一入嚟,我就問佢哋點解參加《全民造星》!」二人搞笑互動,令面試氣氛輕鬆不少。

何啟華、陳海寧及領養機構負責人挑選適合領養狗狗的家庭。

節目中,Dee和Isabella陪伴入圍家庭一起上狗隻基本訓練課,又與他們到狗場物色適合被領養的狗狗。對於透過節目能出一分力,幫助曾被遺棄的狗狗找到一個家,Dee就表示:「我覺得自己好似有好大功德,做多啲好事,個人都靚仔啲!」

何啟華及陳海寧與入圍家庭到狗場物色狗狗。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟