開台14年!胡慧冲YouTube頻道終破10萬訂閱 獎狀「開箱」!

(截圖)

泰國旅遊達人胡慧冲(Roger)主力介紹泰國當地名勝,介紹最新資訊!而近日,他的YouTube個人頻道,終衝破10萬人訂閱!其實計上來,胡慧冲可算是首批發展的YouTuber,結果要苦等14年時間,才獲YouTbe頒發獎牌。難怪要還拍片分享開箱過程:「往往有啲片出咗五分鐘好,就有人第一時間出嚟dislike,我心諗你係唔係唔鍾意我,睇都唔睇就咁快dislike,係咪我生得樣衰,講真我真係好介意唔開心。舊年我係疫情之中,日日不停拍片,原因我係街坊旅遊大使,香港有好多泰國嘅粉絲,係好鍾意泰國,好想知道泰國而家嘅情況係點,所以我盡我能力去話畀大家知,我嘅目的只有一個,希望因為我,大家鍾意泰國,亦希望因我而認識泰國。我只想用我卑微嘅力量,令到大家鍾意呢個地方,咁我所做嘅一切都會冇白費。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟