吳肇軒做成熟「大細路」 小儀認嗒糖

吳肇軒擔任阮小儀主持的節目嘉賓,雖然在節目中盡顯「大細路」愛玩個性,小與他相處一整天後對他「改觀」,她直言現時會對對方現「心心眼」。

吳肇軒雖然在節目中盡顯「大細路」愛玩個性。

吳肇軒接受香港開電視節目《小儀與13型男》訪問,期間二人除模仿《人鬼情未了》製陶瓷之外,又到樂園大玩遊戲。小儀初時視吳肇軒為小朋友,但亞人談及事業、愛情觀時,卻表現成熟,令小儀為他刮目相看:「同吳肇軒相處一日,佢有『大細路』特質,但亦有成熟男嘅潛質,某程度上佢喺某啲時候好照顧身邊人。」小儀坦言跟吳肇軒並不熟悉,但經歷一整天的相處,對對方多了少少感覺,小儀說:「最初我冇心心眼感覺,對我嚟講你(吳肇軒)係一個小朋友仔,但依家我有少少發姣感覺,但未至於要『食』到,不過若然有你呢種人喺身邊坐低飲杯咖啡,其實幾快樂。」

二人模仿《人鬼情未了》製陶瓷。
選愛笑女生

問到吳肇軒會否覺得自己是「大細路」?他說:「自己鍾意有童真嘅感覺!咩叫大人先,成熟處理問題?有經驗?收入穩定?有固定嗜好?如果係咁,我寧願Keep住做『大細路』。」節目中吳肇軒與小儀在遊樂園遊玩,展現「大細路」魅力之餘亦有照顧別人一面,問到吳肇軒認為自己是怎樣的男朋友,他笑謂與女生拍拖,對方會越來越鍾意他。

吳肇軒擔任小儀節目的嘉賓。

此外,提到戀愛經歷,吳肇軒表示曾拍拖多過五次,他謂:「我都需要一個人喺身邊,我都有脆弱時候。(拍拖嘅吳肇軒係點?)鍾意照顧人哋嘅諗法,會照顧對方嘅情緒,唔開心,會同對方傾偈,所以我會吸引到啲鍾意講嘢嘅女朋友。」吳肇軒又表示現階段已準備以結婚為前提的交往,一直尋找無條件的愛,他說:「我嘅擇偶條件係咪靚女?曾經會係,我鍾意比較白、甜美,好鍾意笑嘅女仔。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟