陳嘉倩學車賣萌:收工未呀?兜埋你丫 網民勁Like!

(IG)

前無綫主播現年30歲的陳嘉倩(Katherine)近年轉型做KOL後密密在Instagram曬靚相。日前(27日),她就在個人IG分享點滴,原來嘉倩BB正在學車,還與教車師傅合照,更逗趣地留言:「收工未呀?兜埋你丫(呀)」。相中陳嘉倩穿着跌膊衫,大露香肩,相當誘人,網友都大讚又靚又叻呀。

陳嘉倩畢業於青衣長康邨的保良局陳溢小學,後於2002年至2009年期間就讀葵青區名校聖公會林護紀念中學(2007年第35屆中五)。她在2009年高級程度會考以1A2B成績升讀香港中文大學英文系,副修德文、西班牙文。於2012年畢業於香港中文大學崇基學院英文系。2011年至2012年,曾兼任香港電台節目《388放題》主持。其後她選擇在新聞界發展,於2013年加入now TV新聞部任主播,至2014年3月被時任無綫電視新聞及資訊部總監袁志偉邀請加入無綫新聞出任主播。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟