【開心速遞】許家傑cosplay「犀利哥」反成「金城武」 網民:好靚仔!

(IG)

在無綫人氣處境劇《愛.回家之開心速遞》中,與「大小姐」成為最具人氣CP的「送水輝」由許家傑飾演,而在預告流出可見,今晚將會播出,最新一集便提到送水輝(許家傑飾)將會以「美男計」為接龍集團洽談大生意,更被名流們封為「放電王」,不過大小姐就發現因為送水輝鋒芒太露而激嬲「大龍生」龍敢威(羅樂林飾),結果送水輝就決定改變形象減低自己的「電力」,變身成了早年在中國內地流浪漢「犀利哥」。

其實在早前,許家傑已經將造型照發放在個人IG帳號之上,更留言:「好少留長頭髮,對上一次… 應該係流星花園時吧。有興趣可以係YouTube 搵下。請留意下星期一的 #愛回家之開心速遞 #爆肌團 #流星花園 #年少輕狂 #一班傻佬」不少圈中朋友都留言讚他新造型,姚子羚:「做咩扮我男神金城武呀?」林子善亦都笑說:「有型喎!就算你咩造型都係漆黑中嘅螢火蟲咁鮮明咁出眾。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟