袁偉豪IG晒飲湯照 網民笑匙羹都揸唔穩!

(IG)

現年39歲的無綫藝人袁偉豪(Ben)與太太張寶兒早於上年11月尾已正式成婚拉埋天窗,期後二人更齊齊後到6千萬豪宅愛巢。成為住家男人的袁偉豪日前(7日)更在個人IG發文:「天氣冷了,不食飯也要喝一口熱湯」,並上載飲熱湯影片,盡顯成個「冧樣」。片中見到阿Ben邊飲住湯話:「好似錫緊個愛人一樣咁溫暖」,連個匙羹跌落湯度都一於少理,有網民不禁留言:「你攞起隻匙羹先啦!」

袁偉豪,香港男演員、節目主持及歌手,曾於《2007年香港先生選舉》中奪得冠軍,現為無綫電視經理人合約兼邵氏兄弟藝人,以及臻世娛樂旗下歌手。袁偉豪為家中獨子,父親是一名警務人員,中學時期就讀新法書院(太子分校),在當選1997年「Yes!校花校草選舉」校草(中三)後雖仍繼續學業,但被時任女友慫恿,開始參與人體素描模特兒和電影拍攝工作,曾參演《烈火戰車2極速傳說》、《賭俠1999》、《無間道》系列等高票房作品。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟