慶祝結婚7周年!伍家謙IG貼文:有機會兌現十年未圓承諾

(IG)

前無綫前體育主播,現年41歲的伍家謙於今年4月榮升爸爸,其太太謝麗萃(Betty)為他誕下一對龍鳳胎,一箭雙鵰!而伍家謙更不時在個人社交平台分享湊仔點滴。日前,適逢伍家謙以及太太的結婚7年周年紀念日,他又再於Facebook發文亦同樣不失調皮風格:「七年前,擺酒當日就係喺呢個位影相;二千五百幾日之後再影,影完又攞嚟比較下,我發現——我發現原來我真係高過『阿太日常』(太太Facebook)好多。」更在太太的帖文下留言直接說:「原來你矮我咁多」,對話笑翻網民。

伍家謙事後又再留言:「講笑。七年之間,好多嘢變晒,我嘅工作唔同咗、香港變咗、#小怪獸s 嚟咗;不變嘅除咗身高差之外,更加緊要嘅係嗰份互相支持。希望未來,我哋繼續頂(得)住對方」。除此之外,伍家謙更大爆原來有一個相愛十年都仍未兌現承諾,「我問阿太對呢七年有咩感想,佢嘅答案係:『你十年前已經話終有一日會煮嘢畀我食,到而家都好似未試過。』伍家謙表示「有機會嘅,有機會嘅,等我努力鑽研下。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟