戴祖儀突然被神秘男子求婚 原來實情係有原因!?

新一代「宅男女神」戴祖儀竟然就快嫁人?戴祖儀日前在IG上分享了一張接受求婚的照片,一名神秘男子跪在她身前求婚,戴祖儀更冧到爆地讓神秘男子替她戴上婚戒接受求婚。而戴祖儀表示:「是有點突然,等心情平復再詳細給大家說。」

事實上,戴祖儀並非真的答應求婚嫁人,這只是她在新合唱歌MV中的其中一幕,而在MV上向她求婚的男子是謝東閔,他與祖儀合唱《香港愛情故事》插曲《逆流直上》。戴祖儀亦留言解釋:「對唔住係我欺騙咗大家,事實嘅真相係我終於有第2首歌出啦!都係同@brian_tsetse(謝東閔)合唱!求婚片段是MV情節,已經喺各大音樂平台上架啦,送俾大家~《逆流直上》,香港愛情故事插曲。#放心 #祖儀是屬於大家的 #沒有人比祖儀更單身 #天氣越嚟越冷 #聖誕節越嚟越近 #祝大家越嚟越早瞓 #早瞓唔到記得聽我新歌」

戴祖儀IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟