雷深如拍情慾MV 獻螢幕初吻冇尷尬

雷深如(J Arie)於新歌的「18禁」MV有不少情慾戲份,又獻出螢幕初吻。她表示拍攝時非常自然,未有出現尷尬情況。

雷深如為新歌拍攝「18禁」MV。

J Arie繼歌曲《雙面哈菲》探討「精神分裂」後,近日推出新歌精神病系列第二首作品,有關「性上癮」的《陰陽道具》。她透露今次獻出自己收埋咗了七年的螢幕初吻,並笑言:「我收埋咁耐係因為我覺得冇人想睇囉!哈哈!我同另外兩位主角強尼同埋蝦頭,係從來冇試過拍呢啲認真嘅情慾場面,不過拍攝嘅時候出奇地順暢加自然,冇任何覺得尷尬嘅感覺,果然演員們係專業嘅!」J Arie指今次在未寫歌曲之前,已經有MV的概念構思,現在做獨立歌手由寫劇本,去到訂場地、妝頭及搵演員,以至後期剪接製作都是由自己一手包辦,雖然心很累,但是超滿足!

雷如深與強尼有情慾戲份。
籍新歌表達言語自由

J Arie指新歌主題的表面上是講「性解放」,但其實是講今時今日身處的社會同埋大世界,已經有很多事不能說和做:「有好多嘢唔表達得,因為驚會俾人鬧同埋惹爭議…… 就好似嚟到2020年,我哋公開咁談論『性』,都依然會好容易被蒙上很多污穢和被羞辱的標籤。『性』仲係好『禁忌』。呢首歌係藉住毫無保留咁寫『性』同沈醉於『性』『上癮』嘅快樂嚟做一個比喻,等大家有一個寄託和發洩嘅機會,回味一下可以暢快咁表達嘅自由,係幾咁痛快同享受!」她又寄望終有一日能夠有返暢所欲言的人生!

雷深如(左)與楊詩敏(中)及強尼合作。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟