黃宗澤40生日顯老態 IG發文祝願「身體健康」

(IG)

藝人黃宗澤(Bosco)日前(13日)迎來了40歲生日,但在同日卻被緋聞女友陳嘉桓(Rose)公開撇清關係,女方將Bosco降級至普通朋友,更直言不想同Bosco交流,「同啲唔係咁熟嘅人都係唔交流太多」。而Bosco似乎一於少理,今日偕親友低調慶祝40歲生日。Bosco許下的願望非常大愛,發文稱唯一的生日願望是「身體健康,世界再無疫情,大家都可以如常咁生活!」

黃宗澤(英語:Bosco Wong,1980年12月13日-),籍貫廣東潮州 ,香港演員及歌手,現為邵氏兄弟藝員,前香港無綫電視男藝員及前東亞唱片旗下合約歌手。2013年於新加坡《星和無線電視大獎2013》獲得3獎成為大贏家,包括「我最愛TVB男藝人」,成為「TVB新加坡視帝」。2014年憑電影《男人唔可以窮》榮獲第6屆《歐洲萬像國際華語電影節》「最佳男主角」,首度獲封影帝,亦是現時首位TVB合約藝人獲得電影男主角的獎項,成功跳出電視圈的框框;其後亦於《萬千星輝頒獎典禮2014》及《萬千星輝頒獎典禮2015》連續兩年獲頒「中國內地最受歡迎TVB劇男藝人」,成為「TVB內地視帝」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟