梁凱寧童年照證由細靚到大獲激讚 靚仔爸爸原來做過黃大仙消防局局長

前無綫(TVB)新聞小花梁凱寧(Maggie),離開TVB後人氣有增無減,不但經常有主持工作,今年更入讀中大醫學院,絕對是美貌與智慧並重。她日前更在IG上分享了自己的童年照及父母年輕時的照片,小時候已經是美人胚子  ,樣子非常甜美,獲網民大讚,網民更讚她父母年輕時也是靚仔靚女。

梁凱寧表示:「抗疫期間多咗時間同屋企人留喺屋企,前幾日就同屋企人一齊睇舊相。跟住發現我爸爸媽媽真係好靚仔靚女(爸爸係第二張相啡色衫嗰個),同埋我哥哥由細到大都咁百厭,成日蝦我。問吓大家先,我似爸爸定媽媽呀?」

網民看完照片後,紛紛留言大讚她由細靚到大,甚至有人表示「靚到驚為天人」。另外,梁凱寧的爸爸也意外成焦點,原來梁爸爸年輕時不但靚仔,更曾是黃大仙消防局局長,當年不少梁爸爸同事也留言大讚他人品超好。

梁凱寧IG圖
梁凱寧IG圖
梁凱寧IG圖

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟