蔡一傑YouTube烹餁節目大受歡迎 招待好友拍聖誕特輯

蔡一傑 (傑少自開始在社交平台推出烹餁節目《傑少煮意》後,不時收到好友詢問何時邀約他們到節目做嘉賓,藉機品嘗他的精心炮製菜式。有見及此,傑少便選定在聖誕此一普天同慶日子,籌備特別的菜式給四位特別的好友:伍詠薇 (伍姑娘)、周汶錡 (Kathy)、阮小儀及楊詩敏 (蝦頭)

傑少指出:「《傑少煮意》話咁快就一週年,好多朋友一直都想嚟同我一齊玩,當然更加係想嚟試吓我啲手勢啦,所以趁住聖誕,我特別同 YouTube 策劃咗呢一集嘅《傑少煮意聖誕 Party》,重特別定喺10 (星期四晚上時正 (21:00) 播出,希望各位觀眾睇完我精心設計嘅菜式之後,可以有足夠時間買材料同埋練習,一次唔得再練多次,等大家聖誕期間,就算留喺屋企都有好嘢食。10 號晚節目內,並會送出一份我親自揀選的禮物送俾網友,大家記得到時支持我啦。」

邀請得四位好友上節目,傑少除了安排特別菜式外,當然更準備了聖誕禮物,其中有正常的亦有特別「度身訂造」的鬼馬禮物,當蝦頭收到傑少特別為她精選的「有機巾」時,伍姑娘更立即衝前爭奪,蝦頭也死命抱著禮物說:「佢知我重有得嚟,阿姐你唔好搶。」而當伍姑娘收到傑少送的口罩後,蝦頭也不忘回撃説:「送口罩傑少有寓意㗎,就係想你唔好同人咁多爭拗!」氣得伍姑娘哭笑不得。

回顧這十二個月的節目發展,傑少也有點感觸說:「咁快就一週年,攪到我都有啲感觸。雖然我煮嘅都係家常便飯,但重點係希望大家真係可以學到點煑,然後喺屋企可以自煮自食,令大家嘅生活更加圓滿充實,咁樣我就開心啦。」

蔡一傑宴請好友。
蔡一傑宴請好友。
蔡一傑節目大受歡迎。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟