杜汶澤創獨家平台 「喱騷」轉營收費App

(FB)

現年48歲的藝人杜汶澤早於2018年創辦網台「杜汶澤喱騷Chapman To’s late show」,其「喱騷」專頁的followers人數,已突破一百萬人,他曾說:「喺呢個言論自由被打壓到體無完膚嘅香港,本台會繼續嬉笑怒罵,繼續為五毛創造更多就業機會、製作高質低俗嘅節目畀大家!多謝你哋!」直到最近這些社交平台的言論空間越縮越窄,動不動便遭到封鎖留言,這平台已經不再是一個可以暢所欲言的地方。

日前,杜汶澤在「喱騷」專頁上載了一條短片並宣佈將有新動向:「正所謂有得揀先至係老闆,作為本台單一最大股東,CEO嘅選擇,竟然係將『杜汶澤喱騷』撤出社交平台?!各位觀眾稍安毋躁~因為『杜汶澤喱騷』將會進入另一新階段,開創自己嘅平台,讓屬於真·香港人嘅藝人,打造屬於真·香港人嘅娛樂!12月2日,全新「喱騷」App及網站全球正式上架!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟