蘇皓兒pure學生look拍網劇 孖師弟王智騫坐摩天輪

由蘇皓兒(Chloe)及同公司師弟王智騫(Martin主演的hmvod網劇《把砒霜留給自己》全新單元《花卉種植指南》,將於明日在網上免費播出。兩位年輕演員今次上演一個奇幻愛情故事,講述Martin為追Chloe,以為約對方去摩天輪談情好浪漫,結果因為一宗意外,搞到大出洋相。萬念俱灰之下,Martin退出情場,寄情種花,沒想到竟然發生另一件奇異事件。

《花卉》充滿青春氣息,劇中ChloeMartin有清純學生look,亦有一場在摩天輪拍攝的談情戲,Chloe稱她沒有畏高,那場戲亦的確很浪漫:「咁啱拍時係黃昏,我哋捉緊timing拍呢場咁浪漫嘅表白戲。呢次我同師弟Martin合作,覺得佢好靚仔,佢喺我哋太陽娛樂嘅小鮮肉,堪稱零死角,佢係一個好好嘅演員,第一次同佢合作好開心嘅。」現實中被不少網民稱讚靚女的Chloe,揚言自己冇人追,「我平時冇咩人追,同埋呢年都係事業為重,所以冇太大感覺。」

《砒霜》有10個單元,《花卉》係導演劉翁喜歡的其中一個,他笑言觀眾在看後不會覺得是由他所拍:「因為個故仔好愛情、好青春、好心思思,其實我拍完、剪完睇完嘅時候,我發覺原來我自己內心個水花底,喺拍攝同埋做故仔嘅時候會稀釋出嚟喎!呢一個單元有Chloe,佢好靚女,個故仔就好簡單,係一個年青人好想同佢女神開始或者發展,但偏偏中間出現咗一個無法挽救嘅意外,但係意外背後其實有一件事更加意外,令到男主角唔知嘅,你睇故仔就會明啦。」

Chloe和師弟拍網劇。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟