【中美電影節】佘詩曼憑《鬢邊不是海棠紅》再封視后

(影片截圖)

第16屆「中美電影節」因為疫情關係,取消頒獎典禮,而在較早前換以網上形式宣布「金天使獎」等各大獎項。跟電影節同時間頒獎的「中美電視節」,最佳女主角由佘詩曼憑《鬢邊不是海棠紅》奪得,阿佘拍下短片大談得獎感受,她感謝大會每位評審對她飾演二奶奶角色的認同,亦多謝出品人于正及兩位好拍檔黃曉明、尹正。

演技被受認同的阿佘,過去曾多次奪得視后奬項,她今次再次封后,依然興奮非常,並開心地答謝身邊人:「好多謝于正老師咁放心同大膽去搵我,一個南方嘅女仔,去演繹北方嘅女仔,好多謝他俾呢個機會,好多謝我嘅拍檔黃曉明同尹正,大家合作過程好愉快,亦擦出好多火花;我亦好多謝我嘅粉絲們,咁多年來嘅支持同鼓勵,雖然疫情關係今年只能夠在網上舉行頒獎典禮,但每個獎項對我們演員也是一個好大好大鼓舞,希望我往後有更多嘅入圍,可以去到現場感受下嗰種氣氛。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟