食糖水簡單慶祝結婚8周年 張頴康曬愛冧麥雅緻:老婆我愛你

張頴康和老婆麥雅緻已結婚8年,育有一對囝囡的她們,人前人後也恩愛非常,是圈中出名的模範夫婦,張頴康仍不時在公開場合向老婆麥雅緻大方示愛。趁住8周年紀念日,張頴康和麥雅緻趁囝囡入睡,出外食糖水過二人世界慶祝,張頴康更在IG分享二人的合照及全家福,並大表愛意冧太太。

張頴康在IG上表示:「結婚8周年!日頭如常照顧左兩位大帝先!到佢哋瞓咗覺,先至兩公婆偷偷地出去食甜品!回顧返之前咁多年嘅結婚紀念日,我哋都冇隆重咁慶祝,每次都係好簡單咁食餐飯,食下甜品,好好咁回味吓結婚當日嘅情景同心情!證實咗,我老婆咁多年都冇變過,仍然係好簡單,好容易滿足!多謝老婆8年前奮不顧身咁嫁咗俾我,仲幫我生左兩個咁聽話嘅小朋友!老婆,我愛你!」

另外,日前鄭俊弘(Fred)和何雁詩結婚時,好多人好奇怪他點解呀Fred結婚會做兄弟,張頴康亦解釋二人多年的兄弟情:「因為大家都唔知道我同阿Fred有幾熟!呢度有一張相,當年我結婚呀Fred都係我兄弟,佢就係企咗喺喊到豬頭咁樣嗰個鐘一憲後面!」

張頴康IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟