丈夫Rick病逝!肥媽FB拍片談近況:唔係好想見人!

(FB)

資深藝人兼歌手肥媽(Maria Cordero)於上周四(5日)凌晨透過社交網公布其丈夫Rick離世的消息。當晚肥媽分享了她與丈夫的甜蜜合照,發文表示:「My love my man RIP .see you in heaven,親愛的老公安息。」

許多親友和網友驚悉Rick逝世消息後均相當擔心肥媽的情緒,肥媽昨晚(8/11)於Facebook上載片段交代近況,指希望讓各位放心。片段開頭,幾隻狗一起撲向肥媽,肥媽亦疼愛地攬住牠們。

狗狗乖巧地離開肥媽並伏在地下後,她開始哽咽地憶述老公逝世過程,原來Rick於上周三(4/11)入醫院,翌日凌晨即離世:「我老公係……半日之內,佢自己入醫院,最後同孫女講完電話之後就瞓覺,佢好安詳,我估唔到,真係嚟得太突然」、「佢臨走叫我多啲同朋友、屋企人一齊,因為佢病我照顧佢,幾年都少出街。」

肥媽透露,Rick的葬禮將會依天主教儀式進行,但因Rick生前喜歡看她的煮食片段,故肥媽已經買了紙紮iPad在三七和尾七會燒給他。她亦交代近況,「我其實真係唔覺得佢走咗,太突然,我好多謝大家關心,傷心一定有。」她坦言自己近來不想見人,「唔係好想見人,呢排準備幫佢辦埋啲後事,之後先至睇吓點。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟