林芊妤YouTube拍片自嘲「肚腩大過胸」:可以看見我的「小寶寶」

(影片截圖)

藝人林芊妤(Coffee)自14年因「Garthering」事件後便無綫解約,其後更轉型做瑜伽導師還開設了YouTube個人頻道,如今已有百萬訂閱,Coffee已成功成為了YouTuber紅人。

日前,Coffee再有新片推出,今次借機告訴觀眾別要執着於因為一次「食多咗」增磅而覺得有問題,因為過份依賴節食去減肥,其實很容易就會反彈:「運動完之後食個正常嘅午餐係冇問題嘅,你係唔會因為做完運動就會吸收啲。我以前都會有個觀念係女仔吸收係唔好,因為女仔吸收咪即係肥囉!其實唔係,其實女仔吸收,個面色先至紅潤,你食嘅補充品先至會有用,如果你唔吸收,代表你好同唔好嘅嘢都吸收唔到去你身體入面,咁就證明你面色會差,身體會唔好,免疫力會差,其實大家就唔會想見到呢個情況。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟