【全民造星III】沈瞳伽囂張被叮走 鬧爆評判

ViuTV大型偶像育成節目《全民造星III》今晚播出第四集,眾參賽者陸續出場參與前哨戰,爭奪50個入圍名額,今集輪到入行年資五年,25歲的沈瞳伽(Esta)出場表演唱歌。以dancer身份入行的他,面試時已被導師彭秀慧狠批,指其衣着品味、髮型、身形等等需要改造,又指他交給大會的面試照片出入太大。態度囂張的他,沒有虛心聽教訓,反而諸多辯駁。

沈瞳伽態度囂張。

Esta表演歌曲後,獲得評判Eric Kwok藍燈一盞,未能直接入圍,需進入復活區等待候補位置。他於台上懇求評判多給他一盞藍燈,獲評判一致拒絕。事後心有不甘,於台後鬧爆:「究竟呢個比賽,評判評分嘅準則,係咪足夠專業?條界線喺邊度?係咪對每一個人都一視同仁?其實而家我哋唔係玩緊比賽,係俾人玩揀老婆、揀老公。完全睇唔出呢個係一個比賽!」

只有評判Eric Kwok畀藍燈沈瞳伽。

而另一參賽者海淦清(T.max)反而深深獲得花姐歡心,花姐勁讚T.max:「雖然樣子唔靚,身形唔好,但係T.max係一個好有力量嘅人,係positive嘅力量,就算唔使講嘢,你都有個樣喺度話俾人聽,我喺度,唔使驚。」

參賽者海淦清深深獲得花姐歡心。

原來苦練唱歌六年的T.max曾經係半個邊緣青年,有不堪回首的過去,同屋企人關係唔好,唔返屋企,係一位社工的長期case,正是現在的經理人。幸好經理人透過音樂一步一步將他帶回正途,建立正面的價值觀。T.max察覺近日港人在疫情下生活困難,希望喺娛樂圈發一分力,娛樂大家,博大家一笑。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟