張若希萬聖節扮巫婆 嚇到愛犬狂吠

今日萬聖節,唐韋琪(Vikki)的17歲反斗星徒弟張若希(Cheyenne)等咗多年,終於第一年可以畫鬼臉扮鬼參加萬聖節派對,她更頑皮地扮喪屍嚇Vikki姐姐的愛犬「松松」,嚇到「松松」都驚鬼咗她狂吠。

張若希呢個巫婆 look,嚇到愛犬狂吠。

Cheyenne表示以前一直好想出去蘭桂坊湊熱鬧,感受一下萬聖節大家扮鬼扮馬,全條街「猛鬼」出沒的氣氛,但因為以前太細個,家人擔心她的安全,一直不准她出去玩。而今年已經17歲,終於可以跟Vikki姐姐及公司同事扮鬼參加萬聖節派對。今日的巫婆鬼妝,Vikki親自幫Cheyenne畫,Cheyenne興奮說指Vikki只係用咗20分鐘幫幫她化完鬼妝:「佢一邊化,一邊陰陰笑,好似好大整蠱咁!」

張若希嗰萬聖節妝扮,由唐韋琪(右)一手包辦。

Cheyenne又透露以前曾經睇過一部電影,好鍾意戲裏的小丑,好陰森又醜様恐佈,但最後Vikki姐姐卻為她化了一個巫婆鬼妝:「Vikki姐姐話襯番我性格喎,睇落好搞笑,雖然未夠恐怖,但係我都好鍾意呀!」她更坦言覺得自己都好醜樣,如果做埋表情就更加恐怖:「我好喜歡誇張嘅感覺,覺得好釋放,玩吓玩吓,忍唔住扮埋女喪屍嚇狗狗『松松』,佢畀我嚇到好不安咁吠⋯超搞笑,之後鍚晒安撫番『松松』,俾零食氹番狗狗,即刻唔嬲咯,哈哈!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟