【Super Girls】走出狗咬陰霾!Aka拍廣告變玩狗:唔記得咗之前發生嘅意外

(官方圖片)

香港女團「Super Girls」成員趙慧珊(Aka)剛剛推出新歌《Fearless》後,日前再為手錶品牌到街上拍攝全新一輯廣告,更在廣告中換足4個造型,工作相當繁忙。大騷Fit爆身形的Aka坦言為了今次拍攝而事前戒食最愛的雪糕乳酪,而且拍攝前特地提早起身做運動:「拍攝完就會約朋友食雪糕同大餐。」

另外,在街上拍攝期間,有隻西施狗向Aka搖尾「賣萌」,而早前曾被狗咬傷的Aka還蹲下與西施狗玩耍,令經理人及工作人員非常緊張,急忙叫她起身。對此,Aka表示︰「西施狗好開心向我衝過來,我發覺原來我都幾受狗歡迎,唔記得咗之前發生意外,仲蹲下同隻狗玩,之後仲吸引了大狼狗過來,經理人就好緊張叫我起身,現場工作人員都好擔心。當刻都有啲驚,係要時間慢慢去克服。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟