【二月廿九】ViuTV戲集於新加坡奪「港劇冠軍」 為終極大獎打氣

(劇照)

由新加坡媒體發展管理局(IMDA)主辦的的亞洲學院創意獎(Asian Academy Creative Awards),於日前(15日)已公布獲獎名單。其中,金像影帝黃秋生憑ViuTV劇集《理想國》入圍最佳男主角,而ViuTV 3月播出的自家劇《二月廿九》更成為今屆香港「最佳電視劇」(Best Drama Series)。

《二月廿九》導演羅嘉駿(Steve)獲悉喜訊後,立即在Instagram開心發文:「無(冇)呢班痴線佬製作團隊同埋超熱情觀眾就成就唔到229,再次多謝大家」。《二月廿九》今年播出後大獲好評,外界一直希望可推出續集,而到底觀眾能否再次看見三位主角的愛恨交纏呢?觀眾就要留意今個星期六(17/10)的《ViuTV 2021》節目巡禮了!

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟