【暖男爸爸】劉江鄭中基對戲片流出 劇力爆煲

(劇照)

除了大台,早在上月尾,ViuTV也對外宣布了將連續推出三套原創的電視劇集,分別是《熟女強人》、《暖男爸爸》、《男排女將》。當中,《暖男爸爸》將承接《熟女強人》的播放時段,於10月26日首播。至於戲碼方面,ViuTV重金禮聘了鄭中基(Ronald)和張可頤(Maggie)領銜主演。

《暖男爸爸》的故事講述鄭中基飾演一名40歲的單親爸爸阿榮,因妻子意外逝世而需獨立照顧兒子,之後又因妻子購買的保險遇上了保險顧問芷明(張可頤飾),兩人展開一段友誼。ViuTV日前率先在Facebook專頁公開《暖男爸爸》預告片。觀眾除了能夠期待Ronald和Maggie相隔20年的再度合作之外,戲中飾演Ronald爸爸的劉江竟然會爆粗。劉江在戲中mean爆同Ronald講:「做人同跑馬一樣,所有嘢都要睇血統、睇命水,啲X街DNA生個仔梗係X街㗎啦!」言辭非常犀利。到底為何劉江在戲中會這麼激動?各位劇迷就可以期待一下新劇播出啦!

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟