邀林德信任MV男主角 施匡翹讚冇架子

施匡翹(Zaina)早前邀請林德信(Alex)拍攝新歌MV,二人到不同地方取景,Alex 亦毫無怨言。Zaina大讚對方帶她入戲,完全沒有架子。

施匡翹大讚林德信帶她入戲,而且完全沒有架子。

林德信早前為Zaina的新歌《差不多小姐》MV擔任男主角,Alex一直陪着Zaina由朝拍到夜,並且跑了多個場景,連吃飯的時間都沒有,不停在趕場景,包括赤柱海邊、花店;灣仔的Party room、街市、電車站及金鐘的香水店等。Zaina稱讚Alex好有風度又有禮貌:「我只係新人,Alex完全冇架子,仲帶我入戲,走咁多場景亦冇嗌辛苦。」

施匡翹與林德信於電車拍攝新歌MV。

而Alex亦表示今次拍MV學識了好多關於香水知識:「香水就好似呢首歌咁講一個故仔,第一下聞到是一種感覺;將香水噴在身上,就好似劇情去到中段;香水在身上散發的氣味,就好似劇情結尾,大結局係開心?還是甜?令人好期待最後係乜嘢味道。」Zaina即答謂:「係暗戀的味道!」

施匡翹新歌《差不多小姐》今日推出。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟