楊千嬅YouTube做教煮 爆新年五百蚊煲爆老公

(YouTube截圖)

近日,歌手楊千嬅在YouTube開設了個人頻道,除了教大家「煮飯仔」之外,還會與嘉賓互動、細說鮮為人知的秘密以及生活點滴。最近一集的話題主要說是姊弟戀的問題,而千嬅與先生丁子高便是姊弟戀,所以在這一集也有說到與老公相處的問題。

千嬅這集嘉賓請到同樣是姊弟戀的周柏豪到場,千嬅分享本身性格是很男性化,有一次無意之中激嬲老公:「新年年三十晚通常都會一班朋友小賭一下,佢主動話做莊家,我諗住主動一齊玩,會令佢覺得太太原來都會同班朋友一齊玩。咁大家二十、五十咁樣落注,死啦,冇散紙拎張五百出嚟,佢見到我就『咳,咳,咳』,咁我唔知佢做乜,如是者我都贏咗個局。」

千嬅到現在都不知道了問題在那,到了深夜看見老公坐在廳中,她問到:「你做咩?佢話『妳係我老婆嚟,點可以煲大我個莊。』呢啲鎖碎事我唔識,然後就出事啦。」柏豪解釋:「妳個鋪仲要贏咗,妳牽動埋其他人嘅情緒去煲大佢個莊,你唔可以做呢樣嘢。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟