與林珊珊初戀經歷相似 鄭欣宜諗過雪卵

鄭欣宜(Joyce)日前正式加盟寰亞唱片,她接受林珊珊節目訪問時,表示自己以前讀女校難識男生,更自爆有「雪卵」的計劃。

鄭欣宜上了林珊珊的新節目。

寰亞經理人林珊珊(Sandy)跨界在YouTube播放的新節目《Have a friend day》自推出以來反應熱烈,憑藉珊珊在娛樂圈的多年人脈,嘉賓名單自然令觀眾期待,今晚推出的最新一集就請來剛簽約新唱片公司的鄭欣宜,齊齊到酒店Staycation,二人在床上大談初戀史,更請來心理治療師李靈津,教大家如何透過繪畫加深自我的認知,為身心平衡踏出第一步。

鄭欣宜與林珊珊在床上大談初戀史。

Joyce一向真性情說話爽直,故此在節目中也大膽討論自己「雪卵」的計劃,她說:「好開心可以聽到珊珊有關約會拍拖嘅分享,學到好多嘢,估唔到我同珊珊嘅初戀都好相似,可能大家都係讀女校,大家都係喺聯校活動果度至識到男仔。」

鄭欣宜在節目中自爆自己「雪卵」的計劃,

珊珊說:「我知道你喜歡笑好開心嘅,但原來你都好易喊,好真性情,不過最特別係你好坦白咁講自己真係有想過『雪卵』雪藏自己的卵子),我都係第一次真係面對面有人同我討論呢個話題,真係好難得。」之後珊珊的囡囡西瓜 (李澄) 仲帶住媽咪繼續遊走各區,為大家介紹吃出「家的感覺」便當,好味道呀!

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟